Kas korteri ostmine võlgade sissenõudjatelt on turvaline

Kinnisvara ostmisega kaasneb alati palju küsimusi ja nüansse, eriti kui tegemist on eluaseme ostmisega inkassofirmadelt. Sellistel juhtudel on oluline kaaluda kõiki õiguslikke ja rahalisi riske, et vältida ebameeldivaid olukordi tulevikus. Tavaliselt saab kinnisvarabüroo anda nõu ja aidata mõista tehingu üksikasju, kuid kas peaksite üldse kaaluma korteri ostmist inkassofirmadelt? Mõistame seda küsimust lähemalt.

Kes on inkassofirmad ja miks nad kinnisvara müüvad?

Inkassofirmad tegelevad võlgade sissenõudmisega, mida laenuvõtjad ei ole suutnud õigeaegselt tasuda. Mõnel juhul saavad nad võla tagasimaksmiseks oma käsutusse võlgniku vara, sealhulgas korterid. Kinnisvara müües püüavad inkassofirmad saada tagasi osa võlgnetavast rahast. See võib olla ostja jaoks soodne võimalus, sest sellist kinnisvara saab pakkuda müügiks turuväärtusest madalama hinnaga. Selle eelise taga peitub siiski mitu lõksu, mida tuleb enne ostu sooritamist arvesse võtta.

Riskid, mis kaasnevad korteri ostmisega võlgade sissenõudjatelt

Peamine raskus võlgade sissenõudjatelt korteri ostmisel on seotud võimalike juriidiliste probleemidega. Kõigepealt tuleb veenduda, et inkassofirmal on kinnisvara müümiseks õiguslikud alused. Oluline on kontrollida, kas kinnisvaral ei ole koormisi, näiteks kinnipidamiskohustusi, arestimisi või kohtuvaidlusi kolmandate isikutega. Kui seda ei ole põhjalikult kontrollitud, on oht, et endiste omanike või teiste võlausaldajate nõuded võivad tekkida.

Võimalikud riskid:

  1. Endiste omanike nõuded, kes võivad vaidlustada müügi õiguspärasuse.
  2. koormised kinnipidamisõiguse ja arestide näol, mida ei ole enne müüki kõrvaldatud.

Kuidas kontrollida tehingu puhtust?

Enne tehingu sõlmimist korteri ostmiseks kollektsionääridelt on oluline hoolikalt kontrollida kogu dokumentatsiooni. Selles etapis võib kinnisvarabüroo abi olla hädavajalik, sest kogenud juristid saavad hinnata tehingu seaduslikkust ja kontrollida kinnisvara koormatute suhtes. Kinnisvara praeguse seisundi väljaselgitamiseks on soovitatav taotleda väljavõte ühtsest riiklikust kinnisvararegistrist (USRN). Samuti tasub veenduda, et kõik korteriga seotud kohtumenetlused on lõpule viidud ja et tehingu vaidlustamise oht puudub.

Korteri ostmise eelised võlgade sissenõudjatelt

Kõigile riskidele vaatamata võib korteri ostmisel võlgade sissenõudjatelt olla omad eelised. Peamine eelis on võimalus osta korter turuhinnast madalama hinnaga. Inkassofirmad on võlgade sissenõudmiseks huvitatud kinnisvara kiirest müügist, mistõttu pakuvad nad sageli kortereid soodsama hinnaga. See muudab need atraktiivseks neile, kes otsivad odavat eluaset või soovivad investeerida kinnisvarasse edasimüügiks.

Eelised:

  • Madalamad eluasemehinnad võrreldes turupakkumistega.
  • Võimalus tehingu kiireks teostamiseks täieliku dokumendipaketi olemasolul.
  • Hea valik neile, kes on valmis objekti ja võimalike riskide õiguslikuks kontrollimiseks.

Millele tuleb ostmisel tähelepanu pöörata?

Kui otsustate osta korteri kollektsionääridelt, on oluline läheneda protsessile ettevaatlikult ja ettevaatlikult. Kõigepealt veenduge, et müüjal on olemas kõik vajalikud dokumendid, mis kinnitavad tema õigust objekti käsutada. Kontrollige objekti ajalugu, uurige, kas selle korteriga seoses on olnud mingeid kohtuvaidlusi ja kas endistel omanikel on õigus kaevata. Kõige parem on pöörduda kogenud juristide või kinnisvaramaaklerite poole, kes aitavad teil vältida vigu.